Één van de plekken in het huis waar vaak schimmel voorkomt is de badkamer. Soms zie je het niet direct maar in bijna elke badkamer is er wel schimmelvorming.

Vanwege de hoge luchtvochtigheid in deze ruimte krijgt de schimmel de kans om zich makkelijk te vormen en te verspreiden.

Bekende plekken waar het zich vormt zijn hoekjes en naden, kitranden bij aansluitingen. Denk bijvoorbeeld aan de naden van een douchecabine of het douchegordijn.

schimmel in de badkamer doucheDeze randjes van de douchecabine worden vaak vergeten om droog te maken.

Hierdoor blijft er altijd wat water achter dat een goede basis is voor de fungi.

We zien de zwarte schimmel het meeste terug. Deze variant is afkomstig van de Stachybotrys Chartarum en kan gevaarlijk zijn voor de gezondheid.

Het begin van de schimmelvorming is vaak niet waar te nemen. Als je goed de randen en hoekjes in je badkamer inspecteert zie je vaak hele kleine bruin-zwarte puntjes. Dit is vaak het begin en dient eigenlijk direct bestreden te worden.

Als je in het verleden eerder schimmel hebt gehad op bepaalde plekken moet je deze plekken altijd goed in de gaten houden. De schimmel heeft een voorkeur om zich weer op deze plek te vormen en uit te breiden.

Voorkomen is beter dan genezen

Een bekend gezegd maar niets is minder waar. Probeer daarom altijd goed te ventileren in de badkamer. Dit houdt dat je niet alleen tijdelijk een raampje openzet. Bij voorkeur moet je het ventilatierooster altijd openhouden of het circulatiesysteem draaiende houden.

Hierdoor verminder je de luchtvochtigheid waardoor schimmels minder kans krijgen. Heb je toch last van schimmels en wil je er van af? Hieronder lees je op welke manieren je schimmels kan bestrijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *