Niemand zit op schimmel in het huis te wachten en daarom proberen we altijd goede voorzorgsmaatregelen te nemen. Voldoende ventileren en natte ruimtes goed droog maken. Toch kan het voor komen dat er zich schimmel vormt op plekken in je woning.

Wat kun je dan doen om deze schimmel te verwijderen? Er zijn diverse reinigingsmiddelen verkrijgbaar in de handel die effectief werken tegen schimmel. Omdat er vele producten zijn bevat dit artikel een overzicht van schoonmaak- en reinigingsmiddelen bij schimmelvorming.

Bij de bouwmarkt zijn veel verschillende soorten schimmelverwijderaars te koop. In principe hebben ze bijna allemaal dezelfde werking. Toch ruikt het éne middel sterker dan het andere middel en sommige producten zijn niet biologisch afbreekbaar terwijl anderen dat wel weer zijn.

Hg Schimmel- Vocht and Weerplekken Reiniger

hg schimmel verwijderaarDit is één van de bekendste schoonmaakmiddelen tegen schimmel en is zeer effectief bij kitranden en naden. Het werkzame bestanddeel is natriumhypochloriet met een concentratie van 49 gram/liter. Natriumhypochloriet is vind je ook terug in bijvoorbeeld bleek maar dan in een iets lagere concentratie.

Vanwege de hogere concentratie werkt dit middel effectiever bij schimmel. Het nadeel van HG schimmelverwijderaar is dat het erg sterk ruikt.

Hoe gebruiken?

Besproei de ondergrond vanaf 3 tot 5 cm met HG schimmelreiniger. Bij sterk vervuilde oppervlakken de behandeling na ongeveer 10 minuten herhalen. Het reinigingsmiddel 30 minuten laten inwerken en daarna schoonmaken met water en spons. Wanneer je de douchecabine doet kun je uiteraard de douchekop gebruiken.

 AGO schimmelverwijderaar

AGO SchimmelverwijderaarDe schimmelverwijderaar van het merk AGO is een uiterst werkzaam concentraat, wat schimmel uitroeit. Het anti-schimmelmiddel van AGO maakt gebruik van de sterkst werkzame stoffen binnen de hygiënebranche. De anti-schimmelwerking houdt aan tot 15 maanden en kan op elk gewenst materiaal worden toegepast.

De AGO Schimmelverwijderaar wordt meestal met penseel of borstel aangebracht en zorgt ervoor, dat de schimmel het levensfundament wordt weggenomen en zich op basis van de desinfecterende werking niet verder kan uitbreiden. Daarna kan men de afgestorven schimmels verwijderen.

Dit schoonmaakmiddel wordt vaak door professionals gebruikt in combinatie met AGO stop. Het geeft absoluut goede resultaten maar is iets bewerkelijker dan HG.

BISON Schimmelvreter

Mbison schimmelvreteret maar liefst 50 gram per liter Natriumhypochloriet is dit een sterke concentratie om schimmels te verwijderen. Dit product zit in een handige flacon met sproeikop.

Hoe te gebruiken?

Zet de dop op de gewenste stand door het klepje open of dicht te doen. Gebruik voor de grote oppervlakken de spray (klepje open) en gebruik voor hardnekkige vlekken en lastig bereikbare plaatsen schuim (klepje dicht).

De ondergrond vanaf 3-5 cm besproeien en ongeveer 10 minuten laten inwerken. Bij sterke schimmelvorming na 10 minuten behandeling nogmaals besproeien. Het behandelde oppervlak grondig reinigen met spons en water. Bij elastische voegen (bijv. siliconenkit) de gehele behandeling (sproeien en reinigen) herhalen. Na gebruik verstuiver sluiten door de sproeidop een kwartslag naar beneden te draaien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *