Wie kent ze niet, de vieze schimmelplekken op het plafond van de badkamer? In eerste instantie zie je weinig schimmel, maar in korte tijd worden kleine schimmelvlekjes grote, vaak zwarte, schimmelplekken.

De schimmels groeien op vochtige plaatsen. Dit kan in een vochtige badkamer zijn, in een woonkamer of slaapkamer met een hoge luchtvochtigheid of op een vochtig plafond.

Vanwege een slechte ventilatie krijg de schimmel kans om zich te vormen op poreuze ondergronden zoals het plafond en op de kitranden en voegen.

Schimmel op plafond verwijderen

Je kunt de schimmel op het plafond het beste behandelen met een bleekmiddel of soda-oplossing, deze zorgen ervoor dat de schimmel doodgaat. Vervolgens is het belangrijk dat je de plek waar je de schimmel hebt behandelt goed schoonmaakt met warm water, daarna goed op laten drogen.

Mocht bleekmiddel niet helpen dan kun je ook schimmelreiniger gebruiken. Dit reinigingsmiddel voor schimmels is bij elke supermarkt en bouwmarkt in handige sprayflacons verkrijgbaar.

Schimmel overschilderen?

 

Het is van belang om eerst de schimmel te verwijderen en daarna te schilderen. Wanneer je over de schimmel heen wilt schilderen lijkt het of de schimmel weg is maar integendeel.

Maak het dus eerst goed schoon voordat je gaat schilderen!

Je kan de eerste laag het beste schilderen met een verf die schimmel voorkomt zoals: latex of een andere schimmelwerende verf. Om het schimmelprobleem echter voorkomen moet je natuurlijk de ventilatie in huis aanpassen zodat je van het schimmelprobleem afkomt (anders blijf je schilderen).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *